LinkedIn Twitter

SafeNoise

 

Ongemerkt worden we vaak blootgesteld aan harde geluiden en hoge geluidniveaus. Na een avondje stappen, heb je soms nog dagen last van een piepend of ruisend geluid in je oren. Dat is niet prettig en kan op termijn zelfs leiden tot gehoorbeschadiging.

Om je bewust te maken van het gevaar van te hard geluid, is door Cauberg-Huygen Raadgevende Ingenieurs BV in samenwerking met de Hoorstichting en Brüel & Kjćr de smartphone-applicatie SafeNoise ontwikkeld.

SafeNoiseiPhone App
SafeNoise is een applicatie voor de iPhone waarmee je op elk moment het geluidniveau van de plek waar je verblijft kan meten. Gelijktijdig geeft de app aan hoe lang je in dat geluidniveau mag verblijven voordat het schadelijk kan worden.

De app waarschuwt je door middel van een trilsignaal en een alarmlicht in het display. Daarmee wordt aangegeven dat het tijd is om weg te gaan of om gehoorbescherming te gaan dragen.

SafeNoise 2.0
SafeNoise 2.0 maakt het mogelijk om metingen uit te voeren van 50 tot 105 dB(A). Ten opzichte van de vorige versie is het meetbereik voor harde geluiden met 10 dB(A) vergroot.  Daardoor is SafeNoise in nog meer situaties toepasbaar. Ook is de meetnauwkeurigheid van de lage tonen verbeterd. Je kunt nu ook de zware bassen meten. Tot slot draait het scherm om na het opstarten van de app. SafeNoise staat dan op de kop. Door je iPhone te draaien, staat niet alleen het beeld weer goed maar is de microfoon van de iPhone niet meer naar jou gericht, maar van je af. Ook dat zorgt voor een verbetering van de meetnauwkeurigheid.

Opmerkingen
Heb je vragen, opmerkingen of suggesties over SafeNoise, stuur dan een mail naar SafeNoise@chri.nl.


Ga naar:
De applicatie
Download SafeNoise
SafeNoise nieuws
Ontwikkeling & realisatie 
SafeNoise voor andere besturingssystemen
Geluid & gehoorschade
Disclaimer