LinkedIn Twitter

Nieuwe brede school in Clustervoorziening Vught-Noord

 


Fotografie door Thea van den Heuvel Fotografie via TenW architecten adviseurs

Nieuwe brede school in Vught: Kindcentrum ‘Het Kwartier’
In Vught huisvest de nieuw gebouwde brede school in het mooie Stadshouderspark sinds de start van schooljaar 2014-2015 zowel Openbare Basisschool De Koningslinde als RKB Het Molenven. In dit nieuwe Kindcentrum 'Het Kwartier' worden ook kinderopvang en peuterarrangementen verzorgd door Partou en Stichting Peuterspeelzalen Vught. Verder heeft het duurzame gebouw een eigen sporthal. Het gebouw is in zeer korte tijd gerealiseerd. DPA Cauberg-Huygen B.V. voerde de bouwfysische, akoestische en brandveiligheidsadvisering uit in de verschillende ontwerp- en uitvoeringsfasen.

Total-engineering-project
Het gebouw van de clusterlocatie sluit maximaal aan op de belevingswereld van het jonge kind. De locatie biedt bovendien grote mogelijkheden om het onderwijs met de natuur te verbinden. De realisatie is als ‘total-engineering-project’ in de markt gezet. Hiertoe hebben de architect, aannemer en de diverse adviseurs nauw en constructief samengewerkt.

Alles onder één dak
Het gebouw heeft een licht en helderwit hart, waar de werkeilanden, de speellokalen en op de verdieping de kas voor natuuronderwijs de samenwerking verbeelden. Vides en een brede tribunetrap verbinden de beide bouwlagen van deze middenzone. De kas en de daklichten zorgen voor veel daglicht en zôneren het interieur in kleine herkenbare delen voor de verschillende gebruikersgroepen. Rond het hart zijn de groepsruimten gesitueerd in een regelmatige structuur. Daardoor is uitwisseling van functies en groei en krimp van de gebruikers eenvoudig te realiseren. Aan het schoolgebouw grenzen twee sporthallen die aan alle eisen van het NOC-NSF voldoen inclusief turnhal. De sporthallen sluiten aan bij het nabijgelegen atletiekcomplex.

Contact
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Antwan Timmers via a.timmers@chri.nl of 06 21 21 49 58.